• Zájezd na FORMULE 1.

    Naši studenti v rámci volitelného předmětu Vedení cestovní kanceláře připravili pro své spolužáky zájezd do Itálie na závody Formule 1, 2 a 3. Zájezd se uskuteční v termínu 16. - 20. 5. 2024. Během zájezdu se žáci dostanou na tréninky i závody všech kategorií Formule 1, 2 a 3 na okruhu v Imole.

  • Fotografická soutěž ARCUS PHOTO.

    4. ročník Fotografické soutěže ARCUS PHOTO Podmínky soutěže: Střední škola ARCUS, s.r.o. vyhlašuje třetí ročník fotografické soutěže. Fotografická soutěž je vyhlášena na období od 26. 1. 2024 do 1. 4. 2024. Vyhlášení výsledků soutěže bude 8. dubna 2024. Účastníkem soutěže může být každý studující žák či žákyně Střední školy ARCUS, s. r. o., tedy jak z oboru Multimediální tvorba, tak oboru Cestovní ruch. Soutěže se mohou zúčastnit žáci či žákyně gymnázia ARCUS. Soutěžící dává svoji účastí souhlas s poskytnutím fotografií pro účel soutěže, k jejich případnému zveřejnění na webových stránkách a užití pro účely školy (v podobě elektronické i tištěné). Každý soutěžící zpracuje dvě témata. Jedno téma je fixně stanovené (Vintage Vibes), druhé téma si soutěžící vybere ze tří možností, podle vlastních preferencí. Minimální počet fotografií u daného tématu je stanoven na 3 snímky a maximální počet je 6 snímků v elektronické podobě. Fotografie je vhodné též pojmenovat nebo opatřit stručným popise

  • Předvánoční zájezd do Hallstattu.

    V pondělí 5. prosince 2022 se uskuteční Vánoční výlet za tradicemi do Hallstattu, zapsaného na seznam světového dědictví UNESCO. Spojíme návštěvu unikátního městečka, nákupy na vánočních trzích, prohlídku solných dolů a jedinečnou podívanou na strašidelný průvod rakouských čertů Krampusů. Úchvatné večerní řádění za doprovodu zvukových a světelných efektů nenechá nikoho spát.

  • Marketingové projekty jako forma školní praxe

    Kde jinde než ve škole, by měla být zábava spojená s tvořením a učením? Od toho jsou projekty fiktivních firem, na kterých si studenti zkoušejí to, co se učí v hodinách ekonomie, marketingu a managementu.

  • Žáci 4. ročníků v roli průvodců

    Ve spolupráci s Gymnáziem ARCUS PRAHA 9 studenti 4. ročníků připravují každoročně několikadenní zájezd. Žáci partnerského gymnázia jsou v roli účastníků zájezdu, žáci cestovního ruchu jsou organizátory a průvodci. V rámci praxe žáci vymyslí program, rozdělí si služby během exkurze, zajistí ubytování i vstupy do všech objektů, které se mají navštívit. Pedagog vystupuje v tomto případě pouze jako moderátor, který na celou akci dohlíží, organizační záležitosti zajišťují budoucí průvodci.

Odesláním formuláře souhlasíte s zásadami zpracování osobních údajů.

Pole označená * jsou povinná.