• Slavnostní předání maturitních vysvědčení.

    Maturitní zkoušky pro letošní školní rok jsou u konce. Většina našich studentů posledního ročníku ve své zkoušce z dospělosti uspěla. Prošli nástrahami didaktických testů, písemných prací i ústními maturitními zkouškami. Slavnostní předání maturitních vysvědčení se následně uskutečnilo v místě, kde byla před čtyřmi roky imatrikulace, v Galerii 14. Všem úspěšným maturantům gratulujeme a přejeme hodně štěstí do dalšího vysokoškolského studia a do života.

  • Na začátku nového školní roku na zájezd do Normandie...

    Připravili jsme pro žáky naší Střední školy ARCUS nový poznávací zájezd do Francie, Normandie. Ten se uskuteční v termínu 16. - 21. září 2024. Program zájezdu 1. den: Večer odjezd z Prahy. Cesta přes Německo do Francie. 2. den: Ráno příjezd do městečka GIVERNY. Proslavil je impresionistický malíř Claude Monet, který zde strávil velkou část života. Navštívíme jeho dům se zahradou, ve které maloval svá světově proslulá plátna s lekníny. Odpoledne prohlídka města ROUEN, které má starobylé jádro s hrázděnými domy a gotickou katedrálou. I zde si vzpomeneme na Clauda Moneta, ale připomeneme si i jednu smutnou historickou událost, a to odsouzení a upálení Johanky z Arku. Ubytování na okraji města Rouen. 3. den: Po snídani odjezd do přímořského městečka ÉTRETAT a procházka po proslulých křídových útesech se skalními oblouky. Poté zastávka u nepřehlédnutelného MOST NORMANDIE, který se klene přes ústí řeky Seiny. Nedaleko se také nachází romantické rybářské městečko HONFLEUR, jehož starý malebný

  • Předvánoční zájezd do Hallstattu.

    V pondělí 5. prosince 2022 se uskuteční Vánoční výlet za tradicemi do Hallstattu, zapsaného na seznam světového dědictví UNESCO. Spojíme návštěvu unikátního městečka, nákupy na vánočních trzích, prohlídku solných dolů a jedinečnou podívanou na strašidelný průvod rakouských čertů Krampusů. Úchvatné večerní řádění za doprovodu zvukových a světelných efektů nenechá nikoho spát.

  • Marketingové projekty jako forma školní praxe

    Kde jinde než ve škole, by měla být zábava spojená s tvořením a učením? Od toho jsou projekty fiktivních firem, na kterých si studenti zkoušejí to, co se učí v hodinách ekonomie, marketingu a managementu.

  • Žáci 4. ročníků v roli průvodců

    Ve spolupráci s Gymnáziem ARCUS PRAHA 9 studenti 4. ročníků připravují každoročně několikadenní zájezd. Žáci partnerského gymnázia jsou v roli účastníků zájezdu, žáci cestovního ruchu jsou organizátory a průvodci. V rámci praxe žáci vymyslí program, rozdělí si služby během exkurze, zajistí ubytování i vstupy do všech objektů, které se mají navštívit. Pedagog vystupuje v tomto případě pouze jako moderátor, který na celou akci dohlíží, organizační záležitosti zajišťují budoucí průvodci.

Odesláním formuláře souhlasíte s zásadami zpracování osobních údajů.

Pole označená * jsou povinná.